NePolyak - 2014-02-06, 21:19 Temat postu: Płow uzbeckiDla Beaty i wszystkich szefów kuchni
Tak się robi prawdziwy płow.
Wszystko widać. Może tylko parę uwag. Soli się w momencie wkładania marchewki. Potem też trzeba ryż posolić. I oprócz soli 2 razy wsypuję się kminek
Odpowiem na wszystkie pytania, po strasznie lubię to danie... i Bogdan polubi, jak się zrobi prawdziwy płow
Bodo - 2014-02-06, 22:05 Beata ¶pi ..... płow, w Jej wykonaniu. ..... bo, umie go robić ..... bardzo lubię .....
Nauczyła j± tego, rodowita mieszkanka Uzbekistanu ..... bo nie umiem odmienić tej narodow¶ci .... chyba Uzbeczka, ale możliwe że Uzbekistanka ..... NePolyak - 2014-02-06, 22:27
Bodo napisał/a:
bardzo lubię
A mi na imprezie sylwestrowej Beata mówiła co innego
Dlatego swoim postem namawiam j± na drobne poprawki w recepturze. Bodo - 2014-02-06, 22:30 To jutro, będzie gotowała płow .......
P.s. a ten Soli, z tego filmu, to nasz zanjomy? .....