To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
forum.zeglarzom.pl

Osprzęt - zlew + kuchenka

hotelkilo - 2015-09-25, 09:19
Temat postu: zlew + kuchenka
Trzeba będzie przerobić kuchnię na Twisterze. nie ma tam za dużo miejsca (jakieś 46 cm na 50 cm max) i szukam zintegrowanego zlewu z kuchenką.
zdj 1 i 2 to standard, może się nawet zmieści (tylko gary się nie trzymają :) ). Super wygląda ta na zdj 3, ale jest dość duża i droga.
Czy macie inne pomysły albo znacie rozwiązania jak tu zmieścić cos dużego na małej powierzchni ?

balti - 2015-09-25, 10:08

hotelkilo napisał/a:
rozwiązania jak tu zmieścić cos dużego

Kupić większą łódkę ;-)

hotelkilo - 2015-09-25, 10:41

tak. to jest rozwiązanie :)
Bodo - 2015-09-25, 11:07

hotelkilo napisał/a:
.... albo znacie rozwiązania jak tu zmieścić cos dużego na małej powierzchni ?

Nie szukaj takiego rozwiązania, bo go nie ma .... :-D ... rozważ zakup kuchenki, wolnostojącej ... najlepiej na kardanie ...., którą można będzie chować, gdy jest nieużywana...

Artur 66 - 2015-09-25, 12:31
Temat postu: Re: zlew + kuchenka
hotelkilo napisał/a:

Czy macie inne pomysły albo znacie rozwiązania jak tu zmieścić cos dużego na małej powierzchni ?

Może coś takiego :roll:

balti - 2015-09-25, 15:08

Wszelkie kuchenki wolnostojące też zajmują miejsce , często jeszcze więcej , nie mówiąc już o kiepskiej stabilności na łódce . Kardan w normalnych warunkach oprócz szerokości potrzebuje jeszcze dodatkowo miejsca na głębokość/wysokość . Ale można połączyć funkcjonalność zlewo/kuchenki ze zdjęć hotelkilo nr 1 i 2 z uchwytami stosowanymi w kuchenkach kardanowych . Wtedy żadne gary nie latają , a masz wszystko użytecznie "zmiksowane" .
Bodo - 2015-09-25, 15:43

balti napisał/a:
.... nie mówiąc już o kiepskiej stabilności na łódce ....

Na to jest prosty sposób .... odpowiednie gniazda na nóżki, które stabilizują kuchenkę w jednym miejscu, niezależnie od przechyłów ...
balti napisał/a:
.... Kardan w normalnych warunkach oprócz szerokości potrzebuje jeszcze dodatkowo miejsca na głębokość/wysokość ....

Zgadza się ... jak nie ma miejsca, to albo, albo .... w tym wypadku, albo się gotuje, albo zmywa ... :-D

balti - 2015-09-25, 19:50

Bodo napisał/a:
albo się gotuje, albo zmywa ...

:-D :-D powiedz to Beacie będziesz miał albo talerz , albo zupę :-D :-D
I wcale się nie śmieję z posiadania piekarnika ... W ogóle nie rozumiem dlaczego 90% armatorskich łódek jest zabudowanych tak samo bezsensownie jak czarterówki gdzie każda koja ma znaczenie .
Jeśli Bakawi doczeka się następcy też będzie nietuzinkowe w środku . Wszak każda łódka jest dwuosobowa ;-) :-D

siga2 - 2015-09-26, 07:22

Hotelkilo-Miałem kuchenke identyczną jak na zdjeciu nr. 2 Jeżeli nie zajmujesz się na okrągło gotowaniem jest całkowicie wystarczajaca. Dorobiłem do tego kombajnu uchwyt na garnek /jeden regulowany pojedynczy ,tak że można było używać różnej wielkości garnki / i z deski od stolnicy pokrywę na zlew. Pokrywka służyła za dodatkowe miejsce do pracy
Bodo - 2015-09-26, 09:45

No właśnie .... dobrze Siga napisał ..... tak należy wyposażyć łódkę, jak będzie się z niej korzystać ..... :-D
Ja uwielbiam pływać pod żaglami, a Beata uwielbia gotować ..... stąd takie, a nie inne wyposażenie BoTaka ..... :-D

P.S. ... z praktyki ....piekarnik w naszej wersji, to porażka .... niedopieka tak, jak powinien, więc nie jest używany, a zajmuje kupę miejsca .... :-/

Szaman3 - 2015-09-26, 10:13

Bodo napisał/a:
.piekarnik w naszej wersji, to porażka .... niedopieka tak, jak powinien, więc nie jest używany, a zajmuje kupę miejsca .... :-/

To wstaw tam koszyki na butelki. Wtedy miejsce będzie dobrze wykorzystane :mrgreen:

Bodo - 2015-09-26, 14:07

Szaman3 napisał/a:
To wstaw tam koszyki na butelki ....

Nie ma potrzeby ... kartoniki pięciolitrowe, wchodzą w sam raz .... :mrgreen: ... tylko, należy pamiętać, aby nie włączyć palników .... :mrgreen:

balti - 2015-09-26, 14:25

Czy jest na sali lekarz ....? :mrgreen: ..... znaczy......... facet który na jachcie przyrządza coś więcej niż kawę i fasolkę z puszki .... / Antares , odpadasz bo pichcisz w kokpicie ;-) /
Szaman3 - 2015-09-26, 14:30

Ja.

Przyrządzam drinki :mrgreen:

Artur 66 - 2015-09-26, 16:34

Carbonara, spaghetti al olio, risotto i itp. :-P
Bodo - 2015-09-26, 18:16

To widzę, że pływanie z Wami dwoma, to jak z Beatą .... tylko, koje mam przyciasne ... . :mrgreen:
mmaacc - 2015-09-28, 08:36

balti napisał/a:
W ogóle nie rozumiem dlaczego 90% armatorskich łódek jest zabudowanych tak samo bezsensownie jak czarterówki gdzie każda koja ma znaczenie .

W/g mnie odpowiedź jest bardzo prosta. Pewnie z 70% łodek armatorskich, to przechodzone łódki czarterowe. Pozostałe 20, to łódki zaprojektowane jako czarterowe, ale kupione przez armatorów takie jakie są, bo nieświadomy armator nie wiedział czego wymagać od producenta... :)

siga2 - 2015-09-28, 08:44

U mnie jest wystarczająco miejsca na gotowanie i przyrządzanie posiłku ,ale ja w stosunku do oryginalnej wersji MX 28 zmieniłem sposób zabudowy blatów . Do tego można na moim blacie kroić i siekać bez dodatkowego używania deski do krojenia .
balti - 2015-09-28, 10:15

siga2 napisał/a:
zmieniłem sposób zabudowy blatów

Daj fotki Janku .

hotelkilo - 2015-09-30, 08:39

balti napisał/a:
Daj fotki Janku

ja również dołączam się do prośby. Jestem ciekaw wszelkich rozwiązań.

pole manewru nie jest duże, ale trzeba próbować.

Dziękuję wszystkim za podpowiedzi :beer: