wymiana podkładek pod okucia? |
Autor |
Wiadomość |
waldi_f
Dołączył: 11 Lut 2014 Posty: 180 Otrzymał 15 piw(a) Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2014-06-16, 12:58 wymiana podkładek pod okucia?
|
|
|
Witajcie:)
po kilkunastu latach okazało sie ze sklejka pod okuciami steru i pantografu zmiękła na tyle ze dalsze dociąganie nakrętek trochę traci sens. Stąd pomysł zeby sklejkę wywalić i dać podkładki z blachy alu 3mm. Pytanko czy 3 mm wystarczy czy dać podwójnie? Czy wystarczy przylepić na zwykły silikon czy lepiej przykleić jakimś Tytanem albo sikafleksem? Miejsce jest dosyć trudno dostępne wiec klejenie na żywicę odpada, jeśli da sie doczyścić po sklejce to i tak będzie sukces. Sugestie mile widziane. |
_________________ Stopy wody
Waldek |
|
|
|
 |
Szaman3
Administrator

Dołączył: 29 Sty 2014 Posty: 2185 Otrzymał 133 piw(a) Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2014-06-16, 13:55
|
|
|
Ja ostatnio wymieniałem śruby mocujące zawiasy steru do pawęży. Uszczelniłem sikafleksem.
Co do podkładek, intuicja podpowiada, że grubość 3 mm powinna być zupełnie wystarczająca. |
Autor postu otrzymał 1 piw(a) |
|
|
|
 |
Więcej szczegółów
|
Wystawiono 1 piw(a): waldi_f |
 |
marekj

Wiek: 53 Dołączył: 02 Lut 2014 Posty: 1206 Otrzymał 74 piw(a) Skąd: Zabrze
|
Wysłany: 2014-06-16, 15:35
|
|
|
Jako podkładki rozumiem kawał blachy a nie 1,5cm kółka pod śruby?
Sikaflex do montażu IMHO wystarczy.
A tak a propos to gdzie taki kawałek aluminiowej blachy można nabyć? Taki no powiedzmy 20x30cm? Muszę wzmocnić pawęż w okolicy pantografu. |
_________________ Pozdawiam
Marek
***** *** |
|
|
|
 |
balti

Dołączyła: 30 Sty 2014 Posty: 3214 Otrzymał 165 piw(a) Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2014-06-16, 16:51
|
|
|
W Wa-wie na Pradze na ul .Wileńskiej są dwa sklepy z metalami nieżelaznymi .Mają tam takie różne ... Numeru niestety nie pamiętam . |
_________________ Ludzie nie dlatego przestają się bawić bo się starzeją , lecz starzeją się bo przestają się bawić
***** *** |
|
|
|
 |
Marian.Kowalski

Dołączył: 10 Lut 2014 Posty: 244 Otrzymał 15 piw(a) Skąd: Warszawa
|
|
|
|
 |
waldi_f
Dołączył: 11 Lut 2014 Posty: 180 Otrzymał 15 piw(a) Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2014-06-16, 22:09
|
|
|
marekj napisał/a: | .
A tak a propos to gdzie taki kawałek aluminiowej blachy można nabyć? Taki no powiedzmy 20x30cm? Muszę wzmocnić pawęż w okolicy pantografu. |
a nie mam pojecia gdzie kupić ale jak potrzebujesz to zabiorę dodatkowy kawałek na łódkę na najbliższy długaśny weekend. Chyba, że wolisz sam zawieźć z Warszawy :)) |
_________________ Stopy wody
Waldek |
|
|
|
 |
marekj

Wiek: 53 Dołączył: 02 Lut 2014 Posty: 1206 Otrzymał 74 piw(a) Skąd: Zabrze
|
Wysłany: 2014-06-16, 22:18
|
|
|
waldi_f napisał/a: | marekj napisał/a: | .
a nie mam pojecia gdzie kupić ale jak potrzebujesz to zabiorę dodatkowy kawałek na łódkę na najbliższy długaśny weekend. Chyba, że wolisz sam zawieźć z Warszawy :)) |
Miło czytać, niestety na Mazurach to - jak wódz pozwoli - pojawię się w lipcu najwcześniej. Ale wtedy się odezwę (jestem z dalej niż z Warszawy - z Zabrza) |
_________________ Pozdawiam
Marek
***** *** |
Ostatnio zmieniony przez marekj 2014-06-16, 22:26, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
|